EFICIENŢĂ. ÎNCREDERE. PROFESIONALISM.
     Contacte

Evaluarea utilajelor

Evaluarea utilajelor cuprinde evaluarea valorii unui spectru larg de bunuri mobile ce aparţin sau nu beneficiarului evaluării: linii de producere, calculatoare, echipamente de birou, mobilă, utilaje din domeniul agriculturii, producerii sau orice altă categorie de obiecte ce se referă la categoria de utilaje ca bunuri mobile.

Cele mai solicitate utilaje supuse evaluării cuprind:

  • Utilaje şi tehnologii de producere, aflate sau nu în funcţiune
  • Instrumente şi utilaje inginereşti
  • Linii de producere
  • Tehnică agricolă, etc.

O evaluare corectă a utilajelor şi tehnicii agricole este un element foarte important pentru beneficiar. Or anume aceste bunuri sunt primele utilizate pentru acoperirea sumelor de credit solicitate de la instituţiile financiare.

Pentru o evaluare cât mai corectă a utilajelor, în special, în tranzacţiile cu instituţiile de finanţare, nu ezitaţi a apela la o evaluare individuală a acestora. Acest argument ţine cont de faptul că solicitantul de credit va dori mereu să majoreze valoarea de piaţă a utilajelor pentru a lua o sumă mai mare de credit, iar experţii bancari vor diminua cât mai mult această valoare pentru a-şi acoperi riscurile în caz de insolvabilitate şi a vinde respectivele utilaje cât mai rapid. Evaluarea efectuată de Eficient Consulting vine să acopere acest gol dintre cele 2 părţi, reuşind să presteze acele servicii de care vor fi mulţumiţi atât experţii bancari cât şi beneficiarul evaluării.

Valoarea serviciilor de evaluare a utilajelor este dependentă de o mulţime de factori şi se stabileşte individual pentru fiecare utilaj sau complex de utilaje evaluat. Experţii noştri utilizează diverse metode de evaluare a utilajelor, iar experienţa acestora în evaluarea utilajelor nu fac decât să atribuie un plus de siguranţă pentru o evaluare cât mai corectă.

Pentru evaluarea utilajelor, sau complexelor de utilaje sunt necesare cele mai diverse documente şi informaţii, printre care:

  • Certificat înregistrare+Extras CÎS (buletin pentru persoane fizice)
  • Document ce confirmă dreptul de proprietate (contracte, facturi, facturi-invoce, etc.)
  • Carnetul tehnic al utilajelor
  • Numărul de inventar şi valoarea de bilanţ
  • Date referitoare la reparaţiile efectuate, etc.

Contactaţi-ne şi vom fi mereu la dispoziţia Dvs. pentru a estima valoarea utilajelor eficient şi cu oferire unui raport de evaluare reprezentativ.

Curs BNM28.01.2023

EUR 20.3287 -0.0088 MDL
USD 17.5164 -0.0243 MDL
RON 4.1075 -0.0024 MDL
RUB 0.2487 -0.0009 MDL
GBP 24.1001 +0.0441 MDL

Transmis cu succes !!!

Vă vom contacta în cel mai scurt timp..